Landelijke Sterrenkijkdagen een groot succes

De 42e editie van de Landelijke Sterrenkijkdagen op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2018 is een groot succes geworden. 

Mede dankzij het heldere weer wisten op vrijdagavond ruim 250 bezoekers hun weg naar de sterrenwacht te vinden waar korte lezingen konden worden gevolgd over de Maan en de actuele sterrenhemel. Buiten kon men zelf een blik op de Maan en andere hemelobjekten werpen door de vele opgestelde telescopen.

Op zaterdag was het nog drukker. Er ontstond zelfs tijdelijk een file op de Bussloselaan veroorzaakt door auto’s die op weg waren naar de sterrenwacht. Uiteindelijk hebben deze avond meer dan 300 bezoekers, waaronder veel kinderen, de koude oostenwind getrotseerd om voor het eerst door de grote telescoop en andere opgestelde telescopen te kijken.